Mainos
Huomenta Suomi kirjakeskiviikko kansi
Mainos

Satu Silvo lapsuuden ja nuoruuden ruokavaliostaan: "Aiheutti lamaannuksen ja vei voimat"

Satu Silvo vieraili Kirjakeskiviikko-ohjelmassa kertomassa siitä, kuinka elävä ravinto on helpottanut hänen oloaan kokonaisvaltaisesti.

Silvon mukaan lapsuuden ja nuoruuden ruokavalio teki hänelle huonon olon ja vei voimat.

– Ravinto, jota söin aiheutti lamaannuksen ja keho jäähtyi ja jäätyi. Vuosien aikana jouduin syömään kymmeniä ja kymmeniä antibiootteja, ja kehon immuunijärjestelmä tuhoutui.

Silvon mukaan heidän kotiruokansa lapsuudessa oli samaa mitä muissakin kodeissa tyypillisesti syötiin. 

– Prosessoidun ruuan tulo kauppoihin ja ruokapöytiin alkoi 1970-luvulla. 

Silvo kiinnostuikin myöhemmin elävästä ravinnosta ja alkoi tutustua siihen tarkemmin. Miten sitä tehtiin, miten sitä syötiin ja ennen kaikkea siihen, oliko se pahaa. 

– Elävässä ravinnossa ruokaa ei kuumenneta yli 40 asteiseksi. Esimerkiksi siemenet, pähkinät ja idut idätetään tai liotetaan ja tehdään tehosekoittimessa murekkeeksi tai pirtelöksi. Raaka-aineen koostumus toimii hyvin ruuansulatukselle. 

Elävä ruoka ravintolan ja kirjan lähteenä

Satu Silvo on perustanut 1990-luvulla kasvisruokaa ja elävää ravintoa tarjoavan Silvoplee-ravintolan sekä julkaissut juuri Elivoimaa kasvisruuasta -kirjan yhdessä Virpi Mellerin kanssa.  

– Ravinnolla voidaan vaikuttaa vuodenaikoihin ja stressiin. Ruoka auttaa siihen, että keho saadaan mahdollisimman hyvään balanssiin ja pystytään vastustamaan sairauksia, rakentamaan immuunipuolustusta ja suoliston bakteerikantaa, jossa perusterveys seisoo, luettelee Silvo.

Yhteistyössä Adlibriksen kanssa. 


Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.