Mainos

Elämyksellistä ruoanlaittoa

Elämyksellisyys, eettisyys ja vaivattomuus ovat tulevaisuudessa tärkeitä ruokatottumusten ohjailijoita. Näin kertoo Kuluttajatutkimuskeskuksen tutkimus, jossa selvitettiin kuluttajien suhtautumista ruokaan ja ruokailuun.

Itse tekeminen näyttää nousevan uudeksi elämysten lähteeksi myös ruokakulttuurin suhteen.

Erikoistutkija Johanna Varjonen Kuluttajatutkimuskeskuksesta arvioi, että tulevaisuudessa suomalaiset jakaantuvat ruokatottumuksiltaan kahteen leiriin. Ensinnäkin ovat ne ihmiset, jotka ovat hyvin tarkkoja ruoan raaka-aineiden suhteen, harrastavat ruoanlaittoa ja tutkivat reseptejä. Toinen ryhmä ovat ihmiset, jotka eivät juuri piittaa syömästään ruoasta, ja tyytyvät ruokaan kuin ruokaan, joka täyttää vatsan.

Kuluttajat pitävät myös ekologisuutta ja eettisyyttä merkittävinä asioina ruoan tuotannossa. Usein eettisyys jää kuitenkin toiseksi mukavuudenhalun voittaessa.

(MTV3)

Osallistu keskusteluun

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.