Mainos

Graavi- ja kylmäsavukalassa aiempaan vähemmän listeriaa

Tyhjiöpakatuissa graavisuolatuissa ja kylmäsavustetuissa kaloissa vaikuttaa olevan aiempaa vähemmän listeriabakteeria.

Helsingin kaupungin ympäristökeskus selvitti graavi- ja kylmäsavukalan laatua tutkimalla 127 näytettä. Listeriaa oli 16 prosentissa graavikalanäytteistä ja 8 prosentissa kylmäsavukalanäytteistä.

Suomessa aikaisemmin tehdyissä tutkimuksissa listeriaa on ollut noin 20 prosentissa näytteistä.

Tutkituista näytteistä 70 prosenttia oli hyvälaatuisia. Noin 20 prosentin laatu oli välttävä ja 8 prosentin huono.

Kauppojen kylmäsäilytyslaitteet olivat säädösten mukaiset.

Listeriabakteeri ei ole terveelle aikuiselle vaarallinen, mutta esimerkiksi lapsille ja vanhuksille se voi aiheuttaa vaarallisia sairauksia. Raskaana olevien kannattaa varoa listeriabakteeria keskenmenovaaran vuoksi.

(MTV3-STT)

Osallistu keskusteluun

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.