Mainos

Hoitajat ja lääkärit eivät lämpene hoitajien pikakoulutukselle

Hoitajat ja lääkärit vastustavat yhteistuumin sairaanhoitajien pikakoulutusta lääkäreiksi. Tehyn ja Lääkäriliiton mielestä opetusministeri Maija Raskin ehdottama muuntokoulutus ei voi mitenkään ratkaista henkilökuntapulaa julkisessa terveydenhuollossa.

Koulutusmäärien lisääminen ei poista vajetta, sillä työikäisiä lääkäreitä on enemmän kuin koskaan ennen ja hoitajista noin kolmannes on ulkomailla tai muissa kuin koulutustaan vastaavissa tehtävissä.

Ongelma voidaan järjestöjen mielestä ratkaista vain työoloja ja palkkausta parantamalla ja täydennyskoulutusta lisäämällä. Samaa mieltä järjestöt ovat myös siitä, että ammattiryhmien välistä työnjakoa on suunnitelmallisesti kehitettävä.

(MTV3-STT)

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.