Mainos

Hus ja Helsinki: Yliopistosairaala tulee liian kalliiksi

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Hus ja sen suurin jäsenkunta Helsinki ovat sitä mieltä, että yliopistosairaalan pito tulee Husille liian kalliiksi. Niiden mukaan valtion korvaus tutkimuksesta ja opetuksesta ei kata sen kustannuksia. Maksajiksi joutuvat kunnat, Uudellamaalla varsinkin Helsinki, joka eniten hoidattaa asukkaitaan yliopistosairaalassa.

Hus ja Helsinki vaativatkin, että valtio korottaa erityisvaltionosuuskorvausta, jonka yliopistosairaalat saavat.

Sosiaali- ja terveysministeriö tekee esityksen korvauksen tarkistamisesta, jos Stakes toteaa korvauksen liian pieneksi keväisessä selvityksessään.

Husin toiminnan rahoitusta käsitteli ministeriön nimittämä työryhmä, jossa oli jäsen Husista, Helsingistä ja ministeriöstä. Kolmimiehinen työryhmä luovutti raporttinsa peruspalveluministeri Eva Biaudet'lle tänään.

(MTV3-STT)

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.