Mainos

Jääkarhukaksoset Ranuan eläinpuistoon

Jääkarhukaksoset Venus ja Valeska muuttivat Saksasta Ranualle.

Ranualla nähtiinkin tänään keväisten hormonien hyrräävän, kun vanha jääkarhuherra Manasse sai naapurikseen nuoret kaksoistyttäret.

Nalletyttäret muuttivat Ranualle Saksan Rostockista, koska muun muassa Suomen Saksaa viileämpi ilmasto on heille mieleen.

Muuttoauto Saksan Rostockista saapui Ranuan eläinpuistoon viime yönä mukanaan 1,5 -vuotiaat jääkarhukaksostyttäret Venus ja Valeska. Takana oli parin vuorokauden matka laivalla Itämeren yli ja autolla Hangosta pohjoiseen.

- Matka meni oikeastaan ihan hyvin. Toinen näistä jääkarhuista oli vähän levoton matkan aikana. Toinen oli sitten semmionen hirveän rauhallinen, että nukkua köllisteli siellä, eläintenhoitaja Miia Varanka Ranuan eläinpuistosta kertoo.

Tänä aamuna kaksoset pääsivät ensikertaa upeaan aitaukseensa. Ja vauhtiin päästyään tutkivat uteliaina koko uuden asuinalueensa.

- Tässä on uroskarhu ollut, niin ne kyllä katselevat, että kuka täällä on oikein liikkunut. Ensin tutkii tämän aitauksen ennen kuin ne rauhoittuvat olemaan, että tottuu tähän aitaan, eläintenhoitaja Pertti Saarijärvi kertoo.

120 -kiloisten kaksosten ulkoilu jäi lyhyeksi. Edessä on useamman vuorokauden pesään totuttelu ja takaisin ulkoilmaan taas ensi viikon alussa.

(MTV3)

Osallistu keskusteluun

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.