Mainos

Jari Vilén suomii oikeusministerin terrorismilausuntoja

Koskisen kannat lainsäädännön hätäisestä valmistelusta ovat eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtajan Jari Vilénin mukaan poliittisesti huonosti harkittuja.

Eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Jari Vilén tuomitsee oikeusministeri Johannes Koskisen lausunnot EU:n terrorintorjuntalainsäädännöstä.

Koskisen kannat lainsäädännön hätäisestä valmistelusta ovat Vilénin mukaan poliittisesti huonosti harkittuja, kun yksi jäsenvaltio on ollut toistuvasti terrorihyökkäyksen kohteena ja sama uhka koskee kaikkia unionimaita.

-Koskisen puheilla Suomi voidaan helposti kokea maana, joka näennäisestä omasta turvallisuudesta johtuen ei osoita huomaavaisuutta eikä solidaarisuutta koko unionia koskevan uhan torjumisessa, Vilén katsoi kannanotossaan.

Vilénin mielestä oikeusministerin lausunnot ovat myös harhaanjohtavia, sillä Suomi ei ole missään vaiheessa vastustanut EU:n yhteisiä toimia esimerkiksi teletunnistetietojen keräämisessä tai todisteiden luovuttamisessa.

Vilén lisää, että EU:n terrorismilakeja on valmisteltu systemaattisesti syyskuussa 2001 Yhdysvaltoihin tehtyjen iskujen jälkeen. Näin ollen ei voida sanoa, että lakeja olisi tehty hätäisesti.

(MTV3-STT)

Osallistu keskusteluun

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.