Mainos

Kaivopuiston löytökuutti toipuu

Viikonloppuna Kaivopuiston rannasta löydetty kuutti on osoittautunut urokseksi, ja se on saanut nimekseen Harald.

Helsingin Kaivopuistosta löytyneen kuutin toipuminen Korkeasaaren eläintarhassa etenee hyvää vauhtia.

Eläinlääkäri Eeva Rodbäckin mukaan poikanen on syönyt kalaa hyvällä ruokahalulla ja pystynyt myös pitämään ruoan sisällään.

Kuutti on Rodbäckin mukaan pahasti alipainoinen ja nälkiintynyt, mutta muuten se vaikuttaa kaikin puolin terveeltä.

Löytökuutti on osoittautunut tutkimuksissa urokseksi, ja se on jo ehditty ristiä Haraldiksi. Nimi valittiin lukuisten vihjesoittojen perusteella. Eläintarhaan soitelleen ihmiset ehdottivat hylkeenpoikasen nimeksi myös muun muassa Knutia ja Hannaa.

"Temperamenttinen yksilö"

Poikanen on vain kolmen tai neljän viikon ikäinen, mutta se on jo emosta vieroittunut. Se asuu nyt yksin Korkeasaaren luonnonvaraishoitolassa.

- Sitä ei voi laittaa aikuisten hylkeiden seuraan, koska ne kävisivät sen kimppuun. Tämä tuntuu kuitenkin olevan sellainen tyyppi, jota yksinäisyys ei kauheasti hetkauta, Rodbäck sanoo. Hoitajat kuvailevatkin Harald-kuuttia reippaaksi, mutta vihaiseksi.

Kuutti voidaan päästää takaisin luontoon sitten, kun sen paino on noussut noin 30-40 kiloon. Nyt poikanen painaa alle kymmenen kiloa.

(MTV3-STT)

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.