Mainos

Kalanäytteistä ei löytynyt botulismia aiheuttavaa bakteeria

Sairauden aiheuttaneen bakteerin jäljille ei päästy tutkimuksissa, jotka on nyt lopetettu.

Apetit Kala Oy:n lämminsavukalanäytteistä ei ole todettu vakavaa botulismi-ruokamyrkytystä aiheuttavaa bakteeria, ilmoittavat Elintarviketurvallisuusvirasto (Evira) ja Kansanterveyslaitos.

- Kaksi henkilöä sairastui botulismiin heinäkuun alussa Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä. Toinen on toipunut, ja toinen toipuu vielä sairaalassa, kerrotaan Evirasta.

Sairauden aiheuttaneen bakteerin jäljille ei päästy tutkimuksissa, jotka on nyt lopetettu.

- Tehtyjen tutkimusten ja tarkastusten perusteella tyhjiöpakatun lämminsavusiian valmistamisen jatkumiselle Apetit Kalassa ei ole mitään estettä, viranomaiset toteavat.

- Viranomaiset ovat antaneet tuotetta valmistavalle Apetit Kalalle luvan jatkaa siikojen savustamista nykyisellä menetelmällä. Apetit Kalan ja Keskon nopeaa epäiltyjen tuotteiden takaisinvetoa on pidetty oikeana ratkaisuna, Apetit Kalasta mainitaan.

Apetit Kala sanoo lyhentäneensä varotoimena lämminsavusiikojen myyntiajan kolmesta viikosta kahteen viikkoon.

(MTV3-STT)

Osallistu keskusteluun

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.