Mainos

Karhut nousseet talvipesistään

Suomen todennäköinen karhukanta on tällä hetkellä tuhat karhua.

Karhut ovat hereillä jo eteläistä Lappia myöten. Talvipesistään nousseet uroskarhut ovat jo liikkeellä, mutta emokarhut poikasineen pysyttelevät vielä talvipesän tuntumassa.

Tutkimusmestari Seppo Ronkainen Taivalkosken riistantutkimusasemalta arvioi, että karhut ovat nyt liikkeellä kautta Suomen Kuusamosta etelään. Myös Posion tasalla ne ovat nousseet pesistään.

Petotutkimuksen mukaan Suomen todennäköinen karhukanta on tällä hetkellä tuhat karhua.

(MTV3-STT)

Osallistu keskusteluun

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.