Mainos

Katainen ei tyrmää sitovia hoitajamääriä

Pääministeri Jyrki Katainen pitää mahdollisena, että vanhuspalvelulakiin kirjataan sitova hoitajamäärä vanhusten laitoshoitoon.

Katainen sanoo MTV3:n Huomenta Suomessa, että hallituksessa ei ole suuria erimielisyyksiä vanhuspalveluasiassa, vaikka SDP:n ja kokoomuksen välillä on viime päivinä käyty sananvaihtoa asiassa.

– Sitovan hoitajamäärän kirjaaminen on mahdollista, mutta henkilöstömitoitusten säätäminen ei saa tarkoittaa kotipalvelujen heikkenemistä. Laki vaatii täsmennyksiä, Katainen sanoo.

Kataisen mielestä laki pitää säätää niin, etteivät kunnat ala vähentää kotipalveluja.

– Moni ikäihminen haluaa olla kotona niin pitkään kuin mahdollista ja saada sinne palveluja. Tiedän sen, koska omassa lähipiirissäni on omaishoitaja ja omaishoidettava ja heille kotipalvelut ovat erittäin tärkeitä.

Vanhuspalvelulain aikaansaaminen on kokoomukselle tärkeä asia. Lakia alettiin valmistella jo Matti Vanhasen (kesk.) pääministerikaudella, jolloin Paula Risikko (kok.) ajoi asiaa.

(MTV3)

Katso pääministeri Jyrki Kataisen haastattelu: (Huomenta Suomi 10.8.2012)

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.