Mainos

Kiusaamisen jatkuminen pelottaa kesänkin yli

Koulujen käynnistyminen aiheuttaa monissa perheissä pelkoa kiusaamisen jatkumisesta. Aina vanhemmat eivät tiedä, mitä lapsen koulussa tapahtuu, onko oma lapsi kiusattu vai kenties kiusaaja.

MLL:n Lasten ja nuorten puhelimeen ja nettiin tuli pitkin kesää yhteydenottoja, joissa pohdittiin jatkuuko kiusaaminen koulun alkaessa. Lasten ja nuorten puhelimen yhteydenotot ja MLL:n kiusaamiskyselyiden tulokset kertovat, että nuorten on vaikea kertoa kiusaamisesta vanhemmilleen tai opettajilleen.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Folkhälsan ovat tuottaneet kiusaamisaiheisen DVD:n ja siihen liittyvän keskusteluaineiston pohjaksi oppitunneille, opettajien kokouksiin ja vanhempainiltoihin.

Ettei kukaan jäisi yksin -kiusaamisvideot käsittelevät niin fyysistä kiusaamista, nettikiusaamista, yksin jättämistä kuin seksuaalista häirintääkin. Kiusaamisvideot soveltuvat näytettäväksi peruskoulun 5-9 luokkalaisille.

Tavoitteena on vahvistaa oppilaiden kiusaamisen vastaisia asenteita ja rohkaista heitä puolustamaan kiusattua. Opettajia ja vanhempia videot kannustavat kysymään kiusaamisesta ja puuttumaan siihen.

(MTV3)

Osallistu keskusteluun

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.