Mainos

Korkeasaaren karhuille ei maita talviuni – heräsivät jo toista kertaa

Korkeasaaressa asustelevat kaksi karhua ovat olleet kuluvana talvena kovin huonounisia, sillä ne ovat heränneet jalkeille jo kaksi kertaa. 

Ensimmäisen kerran 14- ja 9-vuotiaat mesikämmenet heräsivät tammikuussa ja pari viikkoa sama tapahtui uudestaan. Karhut olivat kolistelleet pesässään sen verran meluisasti, että hoitajat näkivät parhaaksi viedä niille syötävää.

Karhut söivät eväänsä, mutta ulos pesästä ne eivät jaksaneet raahautua. Ruokailun jälkeen ne painuivat takaisin pehkuihin, Korkeasaaresta tiedotetaan.

Normaalisti talviuni jatkuu maaliskuun alkuun saakka. Syy nallejen huonounisuuteen on hoitajien mukaan ilmeisesti siinä, että ne söivät syksyllä liian vähän. On kuitenkin mahdollista, että lämpimällä talvella on myös ollut vaikutusta asiaan.

Karhun talviuni kestää tavallisesti neljästä kuukaudesta puoleen vuoteen. 

Osallistu keskusteluun

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.