Mainos

Kouluruuasta kolmasosa tuotu ulkomailta

Koulu- ja laitoskeittiöissä tehtävän ruuan raaka-aineista peräti kolmannes on ulkomaalaista alkuperää. Suurkeittiöiden raaka-aineet kuljetetaan Suomeen kymmenistä maista eri puolilta maapalloa.

Turun Sanomien ja Aamulehden tekemän selvityksen mukaan Helsingin, Tampereen ja Turun tilauslistoilta löytyy yli 40 eri maata, vaikka mausteita ei ole laskettu mukaan.

Maita voi olla enemmänkin, sillä tieto ulkomaalaisten elintarvikkeiden alkuperästä kiinnostaa vain harvoja laitoskeittiöitä.

Maa- ja metsätalousministeriön elintarvikeylitarkastaja Marja Innanen vaatii laitoskeittiöitä ryhdistäytymään ja lisäämään ruokien hankintakriteereihin tiedon ruuan alkuperästä.

Elintarvikkeiden alkuperän selvittämiseen on tulossa lähivuosina parannusta,s illä EU:n uusittu kuluttajainformaatioasetus on tarkoitus saada valmiiksi kuluvana vuonna.

Jatkossa esimerkiksi porsaanlihan ja kanan alkuperä on selvitettävissä nykyistä tarkemmin. Komissio pohtii myös jalosteiden ainesosien alkuperän merkitsemistä.

(MTV3)

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.