Mainos

Kuluttaja: Appelsiinimehua tuotetaan huonoissa oloissa

Kuluttaja-lehden mukaan Suomessakin myydään appelsiinimehua, jonka väitetään olevan peräisin epäeettisistä yhtiöistä Brasiliassa.

Lehti kertoo eurooppalaisten kansalais- ja kuluttajajärjestöjen tutkimuksista, joiden mukaan tietyt yhtiöt syyllistyvät Brasiliassa muun muassa työturvallisuuden laiminlyöntiin, kartellitoimintaan ja vastuuttomaan torjunta-aineiden käyttöön.

Näitä yhtiöitä ovat muun muassa brasilialaiset mehuntuottajat Louis Dreyfus Commodities, Citrosuco ja Cutralel, joista suuri osa Suomessa myytävistä appelsiinimehuista on peräisin.

Kuluttaja-lehti selvitti 17:n Suomessa myytävän appelsiinimehun alkuperää. Esimerkiksi Pirkka- ja Rainbow-mehuissa käytetty tiiviste on peräisin Louis Dreyfus Commoditiesilta ja Lidlin Vitafit-mehun tiiviste Citrosucolta.

Valio ja Eckes-Granini sanoivat ostavansa tiivisteet kahdelta kolmesta tutkitusta suuryrityksestä, mutta eivät kertoneet miltä kahdelta. Vip-Juicemaker ja Rynkeby vaikenivat omista mehuntoimittajistaan.

Moni yritys on mukana eettisissä valvontajärjestelmissä, mutta niiden kautta ei kuitenkaan käytännössä pystytä valvomaan mehun tuottajien vastuullisuutta.

(MTV3)

Osallistu keskusteluun

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.