Mainos

Kuntoutuksen ammattilaiset: Kuntoutuksessa pahoja puutteita

Suomen kuntoutusjärjestelmässä on pahoja puutteita kuntoutujan kannalta, arvioivat sosiaali- ja terveysalan järjestöjen kuntoutusammattilaiset.

Alan kattojärjestön SOSTEn järjestöbarometrin mukaan kuntoutuksen saatavuudessa on alueellisia eroja. Lakisääteisten hoito- ja kuntoutussuunnitelmien tekoa myös laiminlyödään ja kuntoutukseen pääseminen on liian vaikeaa.

Järjestöjen kuntoutuspäälliköistä vain viidennes on sitä mieltä, että kuntoutukseen pääsevät ne, jotka sitä eniten tarvitsevat. Ainoastaan 5 prosenttia päälliköistä on sitä mieltä, että kuntoutuksen jatkuvuus toimii hyvin. 

Järjestöjen mukaan viidessä vuodessa niiden edustamien asiakasryhmien pääsy kuntoutukseen on vaikeutunut, etenkin sosiaali- ja terveydenhuollon kustantaman sekä Kelan harkinnanvaraisen kuntoutuksen osalta.

Kuntoutuksen ongelmien korjaamiseksi sosiaali- ja terveysjärjestöt ovat tehneet aloitteen sosiaali- ja terveysministeriölle. Järjestöjen mielestä pääsy kuntoutukseen olisi turvattava kuntoutustakuulla.

SOSTEn järjestöbarometrissä kuntoutuskysymyksiin vastasivat kuntoutuspäälliköt ja järjestöjohtajat yli 200 jäsenjärjestöstä.

 

Osallistu keskusteluun

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.