Mainos

Kysely: Kansa tupon kannalla

STTK:n kyselyn mukaan enemmistö suomalaisista on tupon kannalla seuraavien tuloneuvotteluiden yhteydessä.

Mäenpää, Mikko

STTK:n teettämässä kyselyssä 54 prosenttia vastaajista kannatti tupo-ratkaisua ja 34 prosenttia liittokohtaisia sopimuksia. 12 prosenttia ei osannut sanoa kantaansa.

Tupon kannatus oli kaikissa vastaajaryhmissä suurempi kuin liittokohtaisen kierroksen kannatus. Selvimmin tupon kannalla olivat ylemmät toimihenkilöt, ikääntyvät, eläkeläiset sekä vasemmistoliiton kannattajat. Suomen Gallupin toteuttamaan kyselyyn osallistui runsas tuhat suomalaista.

Puheenjohtaja Mikko Mäenpään mukaan STTK päättää oman kantansa seuraavasta tuloneuvottelukierroksesta toukokuun puolivälissä. Mäenpään itsensä mielestä tupo-ratkaisu olisi paras ratkaisu sekä ostovoiman, työllisyyden että kilpailukyvyn kannalta. Mäenpää myös korostaa, että palkansaajien kannalta tuloratkaisun painopisteen tulisi olla palkankorotuksissa eikä veronkevennyksissä.

Mäenpään mukaan työelämän laadun kohentaminen on keskeinen seikka seuraavissa tuloneuvotteluissa. Mäenpään listassa ovat mm. työelämän jouston lisääminen, työnantajille tuleva koulutusvelvoite sekä pelisääntöjen saaminen yritysten tulospalkkioille.
(MTV3)

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.