Mainos

Liha maistuu - peruna ei

Lihankulutus Suomessa on vuosisadassa kaksinkertaistunut, kun taas perunan kulutus on romahtanut. Samalla syömisemme ympäristövaikutukset kasvavat, sillä eläinperäiset tuotteet kuormittavat ympäristöä kasvistuotteita selvästi enemmän.

Elintarvikkeista suurin hiilijalanjälki on eläinperäisillä tuotteilla, ja niidenkin sisällä erot ovat suuria.

-Esimerkiksi naudanlihan hiilijalanjälki on kolminkertainen broilerin- ja sianlihaan verrattuna, kertoi vanhempi tutkija Juha-Matti Katajajuuri Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksesta (MTT).

Hiilijalanjäljellä tarkoitetaan tuotteen tai palvelun elinkaarensa aikana tuottamaa hiilidioksidin ja muiden kasvihuonepäästöjen kokonaismäärää.

Kaiken kaikkiaan syömisen osuus kokonaiskulutuksemme ympäristövaikutuksista on Katajajuuren mukaan kolmannes.

Tulevaisuuden ruuasta ja ruokatottumuksista kerrottiin MTT:n asiantuntijaseminaarissa Helsingissä.

(MTV3-STT)

Osallistu keskusteluun

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.