Mainos

Linja-autoyritykset vailla Venäjän edellyttämiä noutolupia

Venäjän viranomaiset eivät ole toistaiseksi myöntäneet uusia noutolupia, joita suomalaiset linja-autoyritykset tarvitsevat hakiessaan turistiryhmiä Venäjältä Suomeen.

Suomen liikenneministeriö on pyytänyt Venäjän viranomaisilta 300 uutta noutolupaa Venäjän turistilinja-autoliikenteeseen. Ministeriön mukaan Venäjän viranomaiset eivät ole suostuneet pyyntöön.

Luvista neuvoteltaneen viimeistään syyskuun puolivälissä, jolloin liikenneministeri Olli-Pekka Heinosen on määrä tavata Venäjän liikenneministeri Sergei Frank. Venäjän liikenteen noutoluvat loppuivat heinäkuun puolivälissä.

Tämä on liikenneministeriön mukaan johtanut siihen, että suomalaiset linja-autoyritykset eivät ole voineet hakea luvallisesti turistiryhmiä Suomeen. Liikenneministeriön mukaan luvat loppuivat kesken vuotta lähinnä siksi, että venäläisviranomaiset ovat vaatineet noutolupia aiheettomasti. Lupia on vaadittu myös edestakaisin liikennöiviltä linja-autoilta, jotka eivät noutolupaa tarvitsisi.

Venäläiset liikennöitsijät tarvitsevat vastaavan noutoluvan hakiessaan matkailijoita Suomesta. Tänä vuonna suomalaiset ja venäläiset ovat vaihtaneet yhteensä 600 noutolupaa.
(STT)

Osallistu keskusteluun

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.