Mainos

Maakotkien pesinnät lisääntyneet

Suurin osa Suomen maakotkista on levittäytynyt Lapin lääniin - etelästä ne hävisivät jo viime vuosisadan alkupuolella.

Maakotkien pesintöjen määrä on hieman viime vuotta suurempi. Metsähallitus löysi kesän tarkastuksissa noin 300 alkanutta pesintää. Rengastusikäisiä poikasia löytyi yli 180.

Metsähallituksen mukaan poikasten määrä oli suurimpia yli kolmenkymmenen vuoden mittaisella tarkastusjaksolla. Erityisen paljon pesintää oli Pohjois-Pohjanmaalla ja Etelä-Lapissa. Levinneisyyden eteläosissa kotkien pesiminen onnistui sen sijaan kehnosti: alueelta löytyi yksi pesä, jossa oli harvinainen kolmen kotkan poikue. Poikaset olivat kuitenkin kuolleita.

Suurin osa Suomen maakotkista on levittäytynyt Lapin lääniin. Maakotka pesi 1800-luvun alkupuolella vielä koko maassa, mutta vainon ja asutuksen lisääntymisen takia se hävisi eteläisestä Suomesta jo viime vuosisadan alkupuolella.

(MTV3-STT)

Osallistu keskusteluun

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.