Mainos

Metsäkonelakko loppuu

Metsäkonealalle syntyi myöhään eilen neuvottelutulos kaksivuotiseksi työehtosopimukseksi. Samalla sovittiin työtaistelutoimien välittömästä keskeyttämisestä.

Hakkuut

Metsäkoneenkuljettajien lakko alkoi reilut pari viikkoa sitten. Koneyrittäjien liiton ja Puu- ja erityisalojen liiton neuvottelutuloksen mukaan alan tuntipalkkoja korotetaan huhtikuun alussa kaksi markkaa. Ensi vuoden alussa tuntipalkkoihin tulee 1,40 markan korotus ja ensi vuoden elokuussa jälleen 1,40 markan korotus. Puu- ja erityisalojen liiton puheenjohtajan Kalevi Vanhalan mukaan korotukset ovat suunnilleen tämän kevään yleisen linjan mukaisia. -Kun otetaan huomioon tämänpäiväisten neuvottelujen lähtökohdat ja alan tilanne kokonaisuutena, niin siihen nähden voin olla tyytyväinen, Vanhala kommentoi.

Neuvottelutulos koskee noin 3 000 alan työntekijää, joista hieman yli puolet on SAK:laisen Puu- ja erityisalojen liiton jäseniä. Alalla toimi myös itsenäisiä yrittäjiä, jotka eivät osallistuneet lakkoon. Tulos saavutettiin loppuvaiheessa ilman valtakunnansovittelijan apua. Seuraavaksi neuvottelutulos menee työntekijäpuolella jäsenkäsittelyyn.

(STT)

Osallistu keskusteluun

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.