Mainos

Missä Heikki on? Ulosottomies ajoi kodista – omaiset järkyttyneitä: "Jopa kissa ja kännykkä jäivät asuntoon"

Omaiset etsivät huolissaan tamperelaista Heikki Saksalaa. 29-vuotias mies on nähty viimeksi tiistaina yhden aikaan, kun hän sai häädön asunnostaan. Asuntoon hän jätti kaiken; puhelimensa, avaimensa, jopa rakkaan kissansa.

Sisä-Suomen poliisilaitokselta vahvistetaan MTV Uutisille, että katoamisilmoitus kyseisestä henkilöstä on tehty.

Saksalan sisko Johanna Veijalainen kertoo, että pikkuveljen katoaminen selvisi hänelle tiistaina, kun veljen pomo soitti: Saksalaa ei ollut näkynyt töissä pariin päivään, tietäisikö sisko hänen liikkeistään jotakin? Pomo oli myös käynyt Saksalan asunnolla, jossa oli kerrottu miehen saaneen häädön kodistaan.

– Siitä se vyyhti alkoi purkautua. Veli oli todella pahoissa rahavaikeuksissa, mutta kukaan – ei perhe, ei ystävät, ei työkaverit – tiennyt mitään. Hän ei ollut kertonut sanallakaan ongelmistaan, ehkä häntä hävetti, sisko pohtii nyt, viisi päivää katoamisen jälkeen.

Veijalainen soitti veljensä isännöitsijälle, jolta sai tietää, että Saksala oli häädetty ”ihan oikein häätökaaren mukaan”. Oli jätetty varoituksia ja useita yhteydenottopyyntöjä. Veijalainen soitti myös ulosottomiehelle, joka kertoi samaa tarinaa; vastikkeiden lisäksi paljon muitakin laskuja oli ulosotossa.

Selässään vain pieni reppu

Tiistaina kello 13 isännöitsijä, ulosottomies ja huoltomies kävivät häätämässä Saksalan asunnostaan.

– Nyt jälkeenpäin ulosottomies kertoi minulle, että Heikki oli hiljainen eikä ollenkaan terveen näköinen. He olivat kyselleet, minne hän aikoo mennä, muttei Heikki ollut osannut vastata mitään, Veijalainen kertoo ääni murtuen.

– Hänellä oli selässään vain pieni reppu. Ei varmaan edes vaihtovaatteita, oli huoltomies miettinyt.

Etsintöjä suurella ulkoilualueella

Saksalan nähtiin kävelevän läheiseen metsään, mutta sen jälkeen jäljet loppuvat.

Saksalan sisarukset ovat etsineet veljeään sekä paikallisista baareista että suurelta Kalkunvuoren-Mustavuoren ulkoilualueelta. Kukaan ei ole nähnyt hänestä jälkeäkään. Saksalan kaverit ovat olleet siskon mukaan myös täysin yllättyneitä miehen rahavaikeuksista ja katoamisesta.

Veijalaisen mukaan epätietoisuus on pahinta. Hänen mukaansa "Heikki pitää itsestään liikaa tehdäkseen itselleen jotakin pahaa". 

– Mutta nyt, kun hän on ollut niin poissa tolaltaan, niin ei voi tietää. Ja kun on kulunut näin pitkän aikaa, yötkin ovat kylmiä. 

– Jos kuitenkin Heikki luet tätä, niin haluan sanoa: tule kotiin. Kaikki asiat on selvitettävissä, me hoidamme tämän, yhdessä. Ei ole mitään hävettävää, ei ole mitään pelättävää.  

Omaiset toivovat, että mahdolliset näköhavainnot ja muut vihjeet Heikki Saksalasta lähetettäisiin suoraan Sisä-Suomen poliisilaitokselle.

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.