Mainos

Mönkäre haluaisi lisää joustoja työelämään

Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre on huolestunut siitä, että työelämä työntää pois vähänkin vajaakuntoisia ihmisiä. Ministeri perääkin enemmän joustoja työelämään.

Vaatimukset työelämässä ovat ministeri Sinikka Mönkäreen mukaan tänä päivänä sellaiset, että kynnys tarjota sairaslomaa ja työkyvyttömyyseläkettä on matala.

-Työelämässä ei voi olla, jos ei ole sataprosenttisessa kunnossa. Hyvin herkästi ajaudutaan siihen kierteeseen, että työelämä työntää pois vähänkin vajaakuntoisia ihmisiä, Mönkäre sanoo sanomalehti Kalevan haastattelussa.

Mönkäre kommentoi suomalaisten mielenterveyttä kartoittanutta tutkimusta. Mielenterveyshäiriöt eivät 20 vuoden aikana ole lisääntyneet, mutta niiden osuus työkyvyttömyyseläkkeelle siirtymisen syistä on kasvanut.

Ministerin mielestä syy tähän löytyy työelämästä. Hallituksen yhtenä tavoitteena on kehittää työelämän vetovoimaa esimerkiksi tarjoamalla tulevaisuudessa osa-aikaista sairauslomaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.