Mainos

Näin paljon suomalainen heittää ruokaa roskiin

Yksi suomalainen heittää keskimäärin noin 23 kiloa ruokaa roskiin vuosittain, kertoo tutkija Kirsi Silvennoinen Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksesta.

Hänen mukaansa jopa 40 prosenttia heitetystä ruokamäärästä olisi vielä syömäkelpoista. Ruokahävikki syntyy yleensä silloin, kun suomalaiset ostavat liikaa ruokaa.

– Kaupassa ei aina muisteta sitä, mitä kotona on. Tämän takia ruokaa on liikaa ja se pilaantuu, Silvennoinen sanoi Huomenta Suomen lähetyksessä.

Vuosittainen ruokahävikki on myös rahallisesti merkittävä. Nelihenkinen perhe voisi käydä vuoden aikana kahdeksan kertaa elokuvissa jättämällä ostamatta roskiin päätyvät ruoat.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY:n Ruokaa rippeistä -kampanjan on tarkoitus saada lapsiperheet pohtimaan, miten ruokahävikkiä voitaisiin vähentää.

Keväällä alkavan kampanjan kohderyhmänä ovat erityisesti perheet, joissa on alle 9-vuotiaita lapsia. Kampanjan aikana on jaossa ruoan rippeitä hyödyntäviä reseptejä neuvoloissa, kirjastoissa ja muissa lapsiperheiden suosimissa paikoissa.

Yhdessä taloyhtiössä on kokeilu, jossa asukkaat voivat viedä kerrostalon kylmätiloihin pian huonoksi menevää ruokaa toisten saataville.

– Pitää olla sopiva kylmäkellari ja vastuuhenkilö, joka katsoo, ettei ruoka pilaannu, Silvennoinen valottaa kokeilua.

(MTV3)

Katso tutkija Kirsi Silvennoisen haastattelu: (Huomenta Suomi 19.2.2013)

Osallistu keskusteluun

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.