Mainos

Naispappeussäännökset pysyvät ennallaan

Säännökset naispappeudesta pysyvät toistaiseksi ennallaan.

Kirkolliskokouksen mielestä kirkko ei tarvitse uusia säännöksiä naispappeudesta. Turussa koolla ollut kokous jätti myöhään perjantai-iltana raukeamaan kaksi aloitetta, jotka koskivat naispappien aseman selkiyttämistä.
Aloitteista keskusteltiin vain puoli tuntia.

Mikkelin hiippakuntakokouksen aloitteessa vaadittiin rangaistuksia papeille, jotka kieltäytyvät työskentelemästä naispappien kanssa. Edustaja Kari Lehtola puolestaan esitti aloitteessaan naispappeuden hyväksymisen yhteydessä vuonna 1986 annetun ponnen täsmentämistä.

Päätösesityksen valmistellut perustevaliokunta totesi, että ponnen tarkoitus on turvata naispappeutta vastustavien asema kirkossa, mutta se ei anna oikeutta kieltäytyä virkatehtävien suorittamisesta. Ponnen täsmentäminen ei valiokunnan mukaan ratkaisisi ristiriitaa. Kirkolliskokous totesi, että kirkkolaista löytyy tarvittavat säännökset kurinpitomenettelyyn, jos pappien toiminnassa ilmenee ongelmia.

Naispappeuskysymys lähetettiin piispainkokouksen harkittavaksi työn johtamiseen ja työyhteisöjen kehittämiseen ja työturvallisuuteen liittyvien seikkojen osalta.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 08.11.2003)

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.