Mainos

Nikula huolissaan koulujen lakkauttamisista

Oikeuskansleri patistaa kuntia ottamaan koulujen lakkautuspäätöksissä huomioon lasten perusoikeudet. Hänen mukaansa koulumatkat eivät saa venyä niin pitkiksi, että se loukkaa yhdenvertaisuutta ja oikeutta opetuspalveluihin.

Lääninhallituksia, Opetushallitusta ja opetusministeriötä puolestaan kehotetaan valvomaan tilannetta ja arvioimaan perusoikeuksien toteutumista. Nykyisten koululakien valmistelussa koulumatkojen kohtuullisuutta ei päätöksen mukaan otettu huomioon riittävästi.

Oikeuskansleri Paavo Nikula otti koulujen lakkauttamiset tutkittavakseen toissa talvena. Selviä virheitä lakkautuspäätöksistä ei löytynyt, eikä oikeuskanslerin toimivaltaan muuten kuulu suoraan puuttua kuntien ratkaisuihin.

(MTV3-STT)

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.