Mainos

Oleskelulupien väärentäminen halutaan kuriin

Sisäministeriön työryhmä ehdottaa, että kaikkiin oleskelulupiin liitettäisiin kuvallinen tarra. Se helpottaisi luvan haltijan henkilöllisyyden varmentamista, ja kuvia voitaisiin hyödyntää myös rajavalvonnassa.

Kuvan lisääminen tekisi myös oleskelulupatarran väärentämisen nykyistä vaikeammaksi. Viisumeissa kuvalliset tarrat ovat jo käytössä.

Työryhmä jätti esityksensä sisäministeri Kari Rajamäelle tänään. Esityksen mukaan myös alaikäiselle lapselle annettaisiin oma kuvallinen oleskelulupatarra riippumatta siitä, onko hänellä omaa matkustusasiakirjaa. Tämä vähentäisi mahdollisuutta kuljettaa lapsia laittomasti rajan yli. Samalla pyritään ehkäisemään myös lapsikauppaa.

Tarran käyttöönottoaikataulusta ei ole vielä tietoa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 06.04.2006)

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.