Mainos

Perintö yhä useammin valtiolle

Yhä useampi perintö jää Suomessa valtiolle.

Viime vuonna Suomessa kuolleista noin joka sadannella ei ollut perillistä. Luku on suurempi kuin koskaan aiemmin, ja samalla se tiesi valtiolle ennätysmäärää perintöjä, kertoo sanomalehti Kaleva. Valtionkonttorin johtavan lakimiehen Marja-Liisa Yli-Kosken mukaan suunnilleen yksi prosentti suomalaisista kuolee ilman perintökaaren määrittelemää perillistä.

Kuolinpesien perunkirjoitusarvojen mukaan valtiolle jäi viime vuonna 6,37 miljoonan euron arvosta vainajien omaisuutta. Vainajalta jäänyt kiinteä omaisuus, kuten kiinteistöt tai osakehuoneistot pysytetään lain ja vakiintuneen oikeuskäytännön mukaisesti valtiolla.

Yli-Kosken mukaan Pohjois-Suomessa vainajan jälkeen jää perillisiä useammin kuin Etelä-Suomessa, jossa sukujen sammuminen on tavallisempaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.