Mainos

Pienet yliopistot kasvattavat suosiotaan

Pienemmät yliopistot kasvattavat suosiotaan suurempien kustannuksella. Asiaan vaikuttaa muun muassa asuntotilanne.

Joensuun yliopisto

Yliopistoon haluavat hakeutuvat aikaisempaa enemmän opiskelemaan jonnekin muualle kuin isoimpiin keskuksiin. Turun, Tampereen ja Oulun yliopistojen hakijamäärät laskivat, kun Joensuun ja Kuopion yliopistoihin mieli tänä vuonna enemmän hakijoita kuin viime vuonna. Syitä haetaan muun muassa asumiskuluista.

- Ensinnäkin asiaan vaikuttaa se, että uudet yliopistot tarvitsevat vähän aikaa tullakseen tunnetuiksi opiskelemaan hakevien keskuudessa. Toinen tekijä saattaa sitten olla kysymys asuntotilanteesta ja sosiaalisesta asemasta, sanoo vararehtori Teuvo Pohjolainen Joensuun yliopistosta.

Suuremmista yliopistoista Helsinki piti pintansa hakijamäärissä. Opiskelupaikkaa pääkaupungista tavoittelee tänä vuonna neljä prosenttia enemmän hakijoita kuin viime vuonna.

Yliopistojen pääsykoeaika on parhaillaan käynnissä. Kokeet ovat ohi juhannukseen mennessä ja tuloksia odotellaan heinäkuun puolivälissä.

(MTV3)

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.