Mainos

Piilosuola lymyää leivässä ja eineksissä

Suomalaiset saavat valtaosan syömästään suolasta teollisista elintarvikkeista. Yksittäisistä tuotteista eniten suolaa saadaan leivästä, leikkeleistä ja makkaroista, kertoo Kuluttajaliitto. Myös eineksissä ja ravintolaruuissa on paljon piilosuolaa.

Suomalaisten suolankäyttö laski tasaisesti 1970-luvulta vuoteen 2007 asti. Nyt suolankulutus on jälleen lähtenyt nousuun. Asiantuntijoiden mukaan kasvanut suolan käyttö on kansanterveydellisesti suurempi riski kuin esimerkiksi sokeri.

Liiallinen suolankäyttö kohottaa verenpainetta ja lisää muun muassa sydäninfarktin ja aivohalvauksen riskiä.

Osallistu keskusteluun

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.