Mainos

Poro parmankinkun rinnalle

Poron sisäfilee

Euroopan unioni on nostanut suomalaisen poronlihan suojattujen tuotteiden joukkoon.

Suojatun "Lapin Poro" -alkuperänimityksen sai Suomen poronhoitoalueella tuotettu, leikattu ja pakattu poronliha.

EU:n nimisuojan tarkoituksena on suojata perinteisiä elintarvikkeita huokeammilta väärennöksiltä. Samaa nimisuojaa nauttii myös muun muassa arvostetu Parman kinkku.

Suomesta vastaavaan kastiin on päässyt aiemmin vain Lapin puikula.

Karjalanpiirakka, kalakukko ja sahti ovat saaneet hieman erilaisen EU-merkinnän eli aidon, perinteisen tuotteen arvon. Kainuun rönttönen on puolestaan suojattu maantieteellisenä merkintänä.

Osallistu keskusteluun

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.