Mainos

Putinin mahtikäsky ei näy vielä rajalla

Venäjän presidentin Vladimir Putinin käsky turvallisuuspalvelu FSB:lle kontrolloida tiukemmin maahanpyrkijöiden liikkumista ei näy vielä Suomen itärajalla turvapaikanhakijoiden määrissä, kertoo apulaisosastopäällikkö Vesa Blomqvist Rajavartiolaitoksen esikunnasta.

Sallan rajanylityspaikalta saapui perjantaina Suomeen 17 turvapaikanhakijaa, Raja-Joosepista ei yhtään. Lauantaina klo 16:een mennessä rajan oli ylittänyt 18 turvapaikanhakijaa.

– Keskimäärin rajan yli tulee päivässä parikymmentä ihmistä, joten näyttää että Putinin kehotuksella ei ole vielä ollut suurempaa vaikutusta.

Blomqvist on kuitenkin optimistinen. Tieto 26 afganistanilaisen turvapaikanhakijan pidätyksestä Kantalahdessa antaa varovaisen signaalin tiukentuneesta linjasta.

– Toivotaan, että Venäjän viranomaisten parempi kontrolli jatkuu näin, ja laittoman maahantulon ilmiö loppuu pohjoisen rajanylityspaikkojen kautta Suomeen.  

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.