Mainos

Ranuan eläinpuistossa syntyi karhunpentu

Karhunpesän suojissa Ranuan eläinpuistossa on jo puolentoista kuukauden ajan huolehdittu pikkukarhusta. Nuorin asukas on ruskeakarhu-uros Jehun ja Malla-naaraan esikoinen.

Pariskunta on tuntenut toisensa parisen vuotta. Seurustelu alkoi ensin leikin lomassa, mutta muuttui vakavammaksi viime kesänä.

Yhteiselon tulos nähtiin valvontakamerasta tammikuun 8. päivänä. Painoa karhuvauvalla oli syntyessään puolisen kiloa. Nyt se painaa parisen kiloa. Silmät se on saanut jo auki, ja ensimmäiset hampaat ovat puhjenneet.

Pentuaan hoivaava karhunaaras nukkuu pitempään kuin muut karhut ja lähtee pesästään luonnossa usein vasta toukokuun puolella. Eläinpuistossa karhujen uni katkeaa yleensä noin kuukautta aiemmin, joten Malla pentuineen nähtäneen ulkona ensimmäisen kerran maalis-huhtikuun vaihteessa.

Osallistu keskusteluun

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.