Mainos

Ruokamyrkytyksen vaara suurin kesällä

Viranomaiset muistuttavat ihmisiä huolehtimaan kesäaikaan muun muassa elintarvikkeiden oikeasta säilytyslämpötilasta ja riittävästä ruokahygieniasta.

Lämpimien ilmojen aikana ja grillikauden alkaessa on muistettava huolehtia ruokahygieniasta, muistuttavat viranomaiset.

Helsingin ympäristökeskuksesta kerrotaan, että yleensä kesäkaudella sattuu selvästi enemmän ruokamyrkytyksiä muihin vuodenaikoihin verrattuna.

Kaupungineläinlääkäri Riikka Åbergin mukaan yleisin ruuan pilaava tekijä kesäaikaan on kylmäketjun katkeaminen. Åberg muistuttaa, että ruokia ei kannata pitää auton peräkontissa tai pöydillä turhan kauaa. Kesäisten pitopöytien antimet on myös muistettava valmistaa ja säilyttää hygieenisesti.

Grillattavat broilerituotteet on muistettava kypsentää valmiiksi asti, sillä raa'assa linnunlihassa voi muhia salmonella tai kampylobakteeri. Molemmat aiheuttavat kuumeista ripulia. Raakaa kanaa on myös käsiteltävä eri välineillä kuin muita elintarvikkeita, jottei bakteeri leviä.

Myös kasvikset on huuhdeltava huolella maaperäisten bakteerien varalta.

(MTV3-STT)

Osallistu keskusteluun

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.