Mainos

SAK kasvattaisi ostovoimaa palkankorotuksilla

Valtiovarainministeri Antti Kalliomäen hahmottelema maltillisten palkankorotusten tupo ei juuri saa vastakaikua työntekijöiltä. SAK:ssa lähdetään siitä, että veroratkaisut ovat vain varsinaisen tulopolitiikan apuvälineitä.

Ministeri Antti Kalliomäen tupo-ehdotukset saavat kalsean vastaanoton SAK:lta. Palkansaajien ostovoimaa valtiovarainministeri lisäisi huomattavilla verohelpotuksilla ja liki olemattomilla palkankorotuksilla.

SAK lähestyy asiaa täsmälleen päinvastaisesta suunnasta:

- Kyllä varmaan seuraavalla kierroksella keskeinen ostovoima työntekijöiden palkkapussiin tulee muodostumaan palkankorotusten myötä, toteaa SAK:n varapuheenjohtaja Matti Huutola.

Kalliomäen lupailemat suuret veroalet saavat SAK:n varuilleen:

- Emme halua olla mukana ratkaisuissa, jotka johtavat julkisten palvelujen järjestämisen vaarantumiseen, Huutola sanoo.

Ministeri Kalliomäki ehdottaa myös, että työttömyysturvakysymykset jätettäisiin tällä kertaa tulopoliittisten neuvottelujen ulkopuolelle. Tämäkin ajatus tuntuu arveluttavalta SAK:ssa.

- Meillä on olemassa selkeitä vääryyksiä, jotka tulisi parantaa ja poistaa työttömyysturvajärjestelmästä, Huutola toteaa.

Vaikka palkansaajapuoli tuntuu teilaavan Kalliomäen aivoitukset suoralta kädeltä, on Huutolalla hyvääkin sanottavaa ministerin avauksesta.

- Ilahduttavaahan on, että Kalliomäki antaa selkeän signaalin siitä, että myös hallituksella on tahto ja halu olla synnyttämässä tulopoliittista kokonaisratkaisua.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 20.07.2004)

Osallistu keskusteluun

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.