Mainos

Soini koulujen tasa-arvosuunnitelmasta: Humpuuki rehottaa

Ulkoministeri ja perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kommentoi opetushallitusten tasa-arvosuunnitelmasta noussutta kohua blogissaan.

Opetushallitus suosittaa tasa-arvosuunnitelmassaan kutsumaan lapsia ensisijaisesti etunimillä sukupuoleen viittaavien sanojen sijaan. Keskeisessä huomiossa suunnitelmassa on esimerkiksi se, että jokaisella tulee olla oikeus itse määritellä, millainen tyttö tai nainen, poika tai mies hän on, tai kokeeko hän kenties olevansa muunsukupuolinen.

Asia tulkittiin laajasti mediassa ja nettikeskusteluissa kielloksi kutsua poikia pojiksi ja tyttöjä tytöiksi. Opetushallitus kuitenkin pian korjasi tämän käsityksen olevan virheellinen.

Saman virheellisen käsityksen ohjeistuksesta sai myös ulkoministeri Soini.

– Humpuuki rehottaa. Poikia ei saisi kutsua pojiksi, eikä tyttöjä tytöiksi. Vaan etunimellä. Oi aikoja, oi tapoja. Haloo, onko siellä pytingissä valot päällä? Soini kirjoittaa blogissaan.

– Jo on meillä ongelmia. Kirjoitin viime plokiin, että puhun miesten ja naisten tasa-arvosta, enkä sukupuolista. Olin oikeassa. Tämä on arvokysymys. Arvokonservatiiville.

Soini toteaa perussuomalaisten olevan perusjärjen ääni, joka ei lähde ”tällaisiin vouhotuksiin mukaan”. Lisäksi hän ihmettelee, minkälainen kansavaltainen valtuutus opetushallituksen suositukseen on olemassa.

– Ei mikään, hän vastaa omaan kysymykseensä.

Osallistu keskusteluun

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.