Mainos

Stenius-Kaukonen jättää eduskunnan

Vasemmistoliiton Marjatta Stenius-Kaukonen ei asetu ehdokkaaksi seuraavissa eduskuntavaaleissa. Yhtenä syynä päätökseen on nykyinen hallituspolitiikka.

Vasemmistoliiton ääniharava Marjatta Stenius-Kaukonen ei asetu enää ehdolle seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Vasemmistoliitoon nimekkäimpiin kansanedustajiin kuuluva Marjatta Stenius-Kaukonen ei pyri eduskuntaan enää ensi vuoden vaaleissa. Tamperelainen Stenius-Kaukonen kertoo päätöksen taustalla olevan pettymys sekä omaan puolueeseensa että hallitusyhteistyöhön kokoomuksen kanssa.

-Vasemmistoliiton tapa tehdä politiikkaa tänä päivänä ei vastaa minun näkemyksiä nimenomaan pienituloisten, köyhien ja sairaiden etujen ajamisessa, sanoo Stenius-Kaukonen.

Stenius-Kaukonen sanoi kokeneensa myös, ettei näiden asioiden ajaminen samassa hallituksessa kokoomuksen kanssa tuota tuloksia.

Stenius-Kaukonen on tämän hetken kansanedustajista kokeneimpia. Hänet valittiin eduskuntaan ensi kerran vuonna 1975. Poissa hän oli vain vaalikauden 1995-99, josta pari ensimmäistä vuotta hän oli EU:n parlamentin jäsen. SKP:n sisäisen riidan vuosikymmeninä Stenius-Kaukonen oli vähemmistöryhmän näkyviä hahmoja.

Stenius-Kaukosen päätös on kova isku vasemmistoliitolle. Hän oli viime vaaleissa yli 13 000 äänellä Pirkanmaan äänikuningatar ja varmisti puolueelle kolmannen kansanedustajan paikan vaalipiiristä.

Osallistu keskusteluun

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.