Mainos

STUK: Japanin tilanteella ei edelleenkään vaikutusta Suomeen

Säteilyturvakeskus (STUK) vakuuttaa, ettei Japanin ydinvoimalasta mahdollisesti tulevalla radioaktiivisella päästöllä ole terveydellistä merkitystä Suomessa. STUK:n mukaan Fukushiman ydinvoimalan tilanne ei edelleenkään anna tarvetta erityistoimiin täällä.

STUKiin on tullut myös huolestuneita kyselyitä Suomen kansalaisilta Japanin lähellä olevista maista. Japanin ulkopuolella ei niin ikään tarvita mitään erityistoimia, esimerkiksi sisälle suojautumista.

Lisäksi STUK muistuttaa yhä, että joditabletteja ei pidä koskaan nauttia, elleivät viranomaiset siihen kehota. STUK:n mukaan Japanin katastrofin takia Suomessa ei voi tulla tilannetta, joka vaatisi joditablettien ottamista.

STUK:n mukaan voimalan ykkösreaktorin tilanne on vakiintunut, mutta kolmosyksikön sydämen jäähdytyksessä on ilmennyt ongelmia. Kolmosreaktorista on päästetty ulos höyry-ilmaseosta paineen tasaamiseksi.

Suomen säteilyturvakeskus seuraa tiiviisti Japanin Fukushiman ydinvoimalaitoksen tilannetta ja tiedottaa sen kehittymisestä.

(MTV3)

Osallistu keskusteluun

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.