Mainos

Suomeen kohdistetut terrorismivaroitukset lisääntyneet

Kansainvälisen tiedusteluyhteistyön tuloksena saadut varoitukset työllistävät Suojelupoliisia. Suurin osa varoituksista on osoittautunut vaarattomiksi.

Suomeen kohdistettujen terrorismin ennakkovaroitusten määrä on kiihtynyt Beslanin koulukaappauksen jälkeen. Varoituksia on tullut viikoittain ja jopa peräkkäisinä päivinä. Aiemmin niitä tuli vain kerran kuussa. Suurin osa varoituksista on osoittautunut kuitenkin vaarattomiksi.

Mahdollinen uhka on usein kohdistunut paikkaan, jossa on paljon ihmisiä. Suojelupoliisi selvittää vihjeiden todenperäiosyyden ja kohteen viranomaislähteistä. Varoituksia on saatu usein kansainvälisistä tiedusteluyhteyksistä. Kolmessa vuodessa vakavia terrorismivaroituksia on tullut kymmenkunta.

Madridin isku aiheutti sen, että terroristivaroituksia tulee päivittäin Espanjassa. Suomessa ja pohjoismaissa varoituksia saadaan vähemmän.

Terrorismivaroitusten arkipäiväistyminen on lisännyt rajavartiolaitosten valmiusjoukkojen harjoituksia Suomen terrorismin torjunta nojaa ennaltaehkäisevään toimintaan. Suojelupoliisi luottaa siihen, että iskusta saadaan joku ennakkovihje.

(MTV3)

Osallistu keskusteluun

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.