Mainos

Tarkka: Suomettumisen ajasta keskusteltava

Suurlähettiläs Alpo Rusin eilen julkaistu kirja käsittelee ulkopoliittista valtataistelua Suomessa vuosien 1945-1990 välisenä aikana.

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut valtiotieteen tohtori Jukka Tarkka toivoo, että Alpo Rusin kirja Vasemmalta ohi herättäisi asiallista keskustelua asianosaisten kesken suomettumisen ajan tapahtumista. Hän ei usko kirjan synnyttävän skandaalia.

- Rusin kirja ei ole mikään kokonaiskuva, vaan tärkeän aihealueen yksi sektori, ikäänkuin lähdejulkaisu lisätutkimuksille.

Tarkka muistuttaa, että Suomi on aiemmin ollut useasti veitsenterällä poliittisella kentällä, vaikka aiheesta ei ole julkisesti keskusteltu.

- Esimerkiksi Kekkosen aikana Suomi oli todella ahtaalla Neuvostoliiton kanssa.

Tarkka toivoo asiallista ja julkista keskustelua suomettumisen ajasta.

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.