Mainos

Työryhmä ehdottaa selviämisasemien perustamista

Sisäministeriön työryhmä ehdottaa, että Suomeen perustettaisiin parikymmentä ympärivuorokautista selviämisasemaa.

Sisäministeriön työryhmä ehdottaa, että koko maahan perustettaisiin kaikkiaan 20-25 päihtyneiden selviämisasemaa. Niitä tarvittaisiin kihlakunnissa, joiden alueella on terveyspalveluja saatavilla ympäri vuorokauden.

Työryhmämietinnössä esitetään, että päihtyneiden selviämisasemat perustettaisiin joko poliisiasemien tai sairaaloiden yhteyteen. Selviämisasemilla olisi sekä sairaanhoitohenkilökuntaa että vartijoita.

Pienimmillään selviämisasema toimisi ympärivuorokautisena viidellä sairaanhoitajalla ja viidellä vartijalla, joiden työpanosta täydentäisivät osa-aikainen lääkäri ja mahdollisesti sosiaalityöntekijä.

Tänään raporttinsa luovuttaneessa työryhmässä oli poliisin lisäksi Suomen kuntaliiton sekä sosiaali- ja terveysministeriön edustus.

Kaupunkien ylläpitämiä selviämisasemia on jo nykyiselläänkin eri puolilla Suomea.

(MTV3-STT)

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.