Mainos

Työryhmä säilyttäisi täydennyspoliisit - poliisit eri mieltä

Poliisivoimia avustava täydennyspoliisijärjestelmä on säilytettävä, mutta sitä on ryhdyttävä voimakkaasti kehittämään, sanoo sisäministeriön asettama työryhmä.  

Työryhmän mukaan täydennyspoliisia olisi voitava käyttää poliisin ohjauksessa rajatuilla valtuuksilla yleisötilaisuuksissa ja liikenteen ohjaustehtävissä.  

Täydennyspoliisin rekrytoinnissa olisi painopisteen oltava sotilaspoliisikoulutuksen saaneissa ja muissa aktiivisissa reserviläisissä sekä eläkkeelle jääneissä poliiseissa.  

Työryhmä luovutti raporttinsa sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nergille.  

Suomen poliisijärjestöjen liiton edustaja jätti työryhmän raporttiin eriävän mielipiteen. Poliisijärjestöjen mukaan täydennyspoliisin käytön tulee rajoittua poikkeusoloihin valtioneuvoston päätöksellä.  

– Kansalaisten pitää voida luottaa siihen, että poliisivaltuuksia normaalioloissa käyttää asianmukaisen koulutuksen ja kokemuksen omaava oikea poliisimies, poliisijärjestöt kirjoittavat kannanotossaan.

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.