Mainos

Valtio luopuu hirvivahinkojen korvaamisesta

Hirvien ja suurpetojen aiheuttamia liikenneturmia ei enää korvata, jos eduskunta hyväksyy sille tänään annetun esityksen uudesta riistavahinkolaista. Syynä muutokseen on, että näiden vahinkojen varalle voi hankkia vakuutuksen.

Muutoinkin riistaeläinten aiheuttamien korvaamismääräykset muuttuvat. Tarkoituksena on, että korvauksesta vähennettävästä 250 euron omavastuusta luovutaan. Vastedes riistaeläinten aiheuttamat viljelys-, eläin-, irtaimisto-, poro- ja metsävahingot korvataan ilman euromääräistä rajoitusta, jos korvauksen hakijalle aiheutuneiden vahinkojen yhteenlaskettu määrä vuodessa on enemmän kuin 250 euroa.

Porovahinkojen korvaamisen perusteita muutetaan niin, että suurpedon tappamaa aikuista poroa tai siitosvasaa ei enää korvata käyvältä arvoltaan kaksinkertaisena vaan puolitoistakertaisena. Porovahingosta maksettava korvaus esitetään maksettavaksi enintään käypään arvoon asti poronomistajalle.

(MTV3-STT)

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.