Mainos

Yle sai puhtaat paperit Halla-ahon nimittelystä

Poliisi on lopettanut esitutkinnan asiassa, joka koski perussuomalaisten kaupunginvaltuutetun Jussi Halla-ahon (sit.) nimittelyä Yleisradion uutislähetyksessä helmikuussa.

Halla-ahoa kutsuttiin kristillisdemokraattinen ja perussuomalaisten vaaliliittoa ruotivassa uutisjutussa muun muassa rotutohtoriksi. Yleä epäiltiin jutun perusteella törkeästä kunnianloukkauksesta.

Tutkinnan lopettamisesta päätti johtava kihlakunnansyyttäjä Heikki Poukka tutkinnanjohtajan esityksestä. Poukan mukaan näyttöä rikoksesta ei ole, vaikka esitutkinta vietäisiin loppuun asti.

-Halla-aho on tunnettu poliitikko, ja hän on itse muodostanut poliittista imagoaan esittämällä voimakkaita mielipiteitä maahanmuutto- ja rotuasioissa. Hänet yleisesti tunnetaan myös väitelleenä tohtorina, toteaa Poukka päätöksessään.

Syyttäjän mielestä rotutohtori oli kielikuvallisena ilmauksena hyväksyttävän rajoissa, kun otetaan huomioon Halla-ahon poliittinen asema ja se, että uutisjuttu käsitteli perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien vaaliliittoa.

(MTV3-STT)

Lue lisää:

(8.2.2009)

Osallistu keskusteluun

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.