Mainos

Autoala pudottaa ennusteitaan jyrkästi

Autoalan keskusliitto laskee jyrkästi ennusteitaan automyynnistä.

Alan ennusteryhmän mukaan uusia henkilöautoja myydään ensi vuonna noin 120 000 kappaletta. Syynä kaupan hidastumiseen pidetään kuluttajien epävarmuutta, jota ruokkii vallitseva talouskriisi.

Autoala on pudottanut myös tämän vuoden myyntiennustettaan reippaasti. Nyt autokauppiaat olettavat, että uusia henkilöautoja rekisteröidään noin 140 000 kappaletta. Aiempi arvioi oli 151 000 autoa.

Autokauppaa virkisti alkuvuonna verouudistus, joka pudotti vähäpäästöisten autojen hintaa. Lokakuussa autoja rekisteröitiin kuitenkin 8 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Keskusliiton puheenjohtaja Matti Pörhö sanoo kauppiaiden lähtevän rauhallisin mielin tulevaan vuoteen, sillä ala on paremmassa kunnossa kuin edellisten taantumien aikana. Lisäksi korkojen lasku ja polttoaineiden hintojen lasku tukevat autokauppaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.