Mainos

Eimon alkuvuosi heikko

Eimon tammi-maaliskuun voitto ennen satunnaisia eriä oli miljoona euroa, eli miltei kolme kertaa heikompi kuin vuotta aiemmin (2,8 miljoonaa). Yhtiön liikevaihto oli 27,0 miljoonaa euroa (vuotta aiemmin 19,0 miljoonaa). Liikevoitto oli 1,3 miljoonaa euroa (2,7 miljoonaa).

Eimon liikevaihdon kasvuun vaikuttivat ulkomaisten tuotantolaitosten käynnistyminen sekä välitysosamyynnin kasvu. Suhteellista kannattavuutta rasittivat erityisesti ulkomaisen tuotannon käynnistyskustannukset, muut kansainvälistymiseen liittyvät panostukset sekä matalakatteinen välitysosamyynti, yhtiö kertoo.

Satunnaiskuluerä (1,4 miljoonaa euroa) on pääosin Triple S Plastics, Inc.n peruuntuneesta fuusiohankkeesta aiheutuneita kuluja. Summa sisältää 0,3 miljoonan euron varauksen mahdollisiin lisäkuluihin.

Eimon tavoitteena on lisätä loppuvuonna kustannustehokkuutta ja tuotannon joustomahdollisuuksia kilpailukyvyn ylläpitämiseksi. Yhtiö kertoo, että sen lähiaikoina valmistukseen tulevat uudet tuotteet kasvattavat myyntiä ja luovat paremmat lähtökohdat rationaaliselle toiminnalle.

Eimo kerroo, että koko vuoden 2001 kehityksen ennustamiseen sisältyy vielä paljon epävarmuutta. Kuluva vuosineljännes saattaa jäädä liikevaihdoltaan ensimmäistä neljännestä alemmaksi. Tuloksen Eimo odottaa paranevan merkittävästi vuoden loppua kohti uusien tuotteiden ja kasvavien volyymien myötä.

(MTV3)

Osallistu keskusteluun

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.