Mainos

Elisan uudelleenjärjestelyt johtavat henkilöstöleikkauksiin

Elisa Communicationsin palveluliiketoimintojen yhtiöittäminen johtaa henkilöstöleikkauksiin. Yhtiö vahvistaa kilpailukykyään uudistamalla organisaatiorakenteitaan ja poistamalla toiminnallisia päällekkäisyyksiä. Tämä merkitsee Elisan tänään julkaiseman lehdistötiedotteen mukaan "joidenkin toimintojen osalta nykyisen kokonaishenkilömäärän vähentämistä".

Johtaja Matti Carpe'n ei suostu arvioimaan, kuinka suuresta henkilömäärästä on kyse. Hänen mukaansa Elisan leikkauksia ei voi verrata julkisuudessa olleisiin viimeaikaisiin työvoiman vähentämisiin.

-Emme ole tehneet paniikkikiihdytyksiä, joten emme joudu tekemään paniikkijarrutuksiakaan, Carpe'n sanoo.

Hänen mukaansa kyse on "normaaleista sopeuttamistoimenpiteistä". Carpe'nin mukaan yt-neuvottelut Elisan henkilöstön kanssa on aloitettu.

Uusi organisaatiomalli astuu voimaan vuodenvaihteessa. Perustettavan uuden yhtiön liiketoiminta muodostuu nykyisestä kotiasiakaspalvelusta sekä yritysasiakaspalveluista. Palveluliiketoimintojen yhtiöittäminen ei aiheuta muutoksia Elisan asiakas- tai yhteistyösuhteisiin.

Uuteen yhtiöön siirrettävät liiketoiminnot työllistivät viime vuonna noin 2 200 henkeä Elisan 6 700 työntekijästä. Liiketoimintojen osuus Elisan viime vuoden 1,2 miljardin euron liikevaihdosta oli noin 500 miljoonaa euroa. Uudelle yhtiölle ei ole vielä valittu nimeä, mutta Carpe'nin mukaan se tulee toimimaan Elisan brandin alla.

(MTV3-STT)

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.