Mainos

IMF: Maailmantalouden toipumista uhkaa öljyn hinta ja velkaantuminen

Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n mukaan maailmantalous on toipumassa ja euroalueella sekä Yhdysvalloissa näkyy vakauden merkkejä. Rahaston mukaan velkaantuminen ja nousevat öljyn hinnat ovat kuitenkin suuria riskejä.

IMF:n pääjohtaja Christine Lagarde sanoi Pekingissä pitämässään puheessa, että nyt talousasioissa ei ole varaa virheisiin. Hänen mukaansa Kreikan pelastusoperaatio on ollut Euroopalle tärkeä askel eteenpäin.

– Yhteisten ponnistelujen ansiosta maailmantalous on astunut taaksepäin kuilun partaalta ja meillä on syytä olla optimistisempia. Optimismin ei silti pidä tuudittaa meitä valheelliseen turvallisuuden tunteeseen. Meidän täytyy yhä kohdata suuria taloudellisia haavoittuvaisuuksia, Lagarde sanoi.

Lagarden mukaan öljyn hinnan nousu uhkaa jo maailmanlaajuista talouskasvua. Hän on huolissaan myös kasvavien talouksien aktiivisuuden hidastumisesta sekä nuorten työttömyydestä.

Lagarden mukaan kehittyneiden talouksien täytyy nyt jatkaa makrotaloudellista tukeaan ja tasapainottaa veropolitiikkaansa. Lagarde perää myös rakenteellisia uudistuksia kilpailukyvyn parantamiseksi.

(MTV3 - STT - Reuters)

Osallistu keskusteluun

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.