Mainos

Suomen kavala ongelma: Työttömyys kasvaa, mutta yrityksissä pulaa osaajista

Yritysten näkökulmasta alueiden vetovoimaan vaikuttavat eniten toimivat liikenneyhteydet ja sopivan työvoiman saatavuus, käy ilmi Kauppakamariryhmän selvityksestä.

Sen mukaan kolmasosalla yrityksistä on vaikeuksia löytää koulutettua ja osaavaa työvoimaa.  Samaan aikaan Suomea vaivaa kasvava työttömyys. Vaikeudet ovat suurimpia rakennusalalla. 

Kauppakamariryhmä huomauttaa, että koulutuksen tasossa ja tarjonnassa on merkittäviä eroja alueiden välillä. Se vetoaa työvoiman liikkuvuuden edistämisen puolesta.  

Selvityksessä haastateltiin yli 1100 yritysjohtajaa eri puolilta maata. Eniten kehitettävää yritysjohtajien mielestä on liikenneyhteyksissä. 

Suurin osa johtajista on huolissaan liikenneväylien kunnosta ja kaipaa niiden kiireellistä kunnostusta.  

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.