Mainos

Teollisuusyritysten liikevaihto kasvussa

Teollisuusyritysten liikevaihto kasvoi 18 prosenttia tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Eniten kasvua oli vientiteollisuudessa.

Tilastokeskuksen laskelmien mukaan liikevaihto kasvoi tammi-maaliskuussa eniten sähköteknisessä teollisuudessa, lähes 46 prosenttia viime vuoden vastaavaan lukuun verrattuna. Metallien jalostuksessa liikevaihto kasvoi lähes 40 prosenttia. Kemian teollisuuden liikevaihto oli tarkasteluajanjaksolla 12 prosenttia, ei-metallisten mineraalituotteiden valmistuksen 19 prosenttia ja puu- ja paperiteollisuuden 16 prosenttia vuoden takaista suurempi.

Teollisuusyritysten maksama palkkasumma kasvoi alkuvuodesta 6,5 prosenttia. Eniten kasvoi sähköteknisen teollisuuden palkkasumma. Palkkasumma pieneni ainoastaan metallien jalostuksessa, vajaat puoli prosenttia. Teollisuuden liikevaihto- ja palkkasummatilasto kuvaa yrityksiä, joiden päätoimiala on teollisuus. Indeksien laskenta perustuu verottajan arvonlisävero- ja työnantajasuoritustietoihin, joita täydennetään Tilastokeskuksen kyselyn aineistolla.

Laskennassa ovat mukana yritykset, joista on vertailukelpoiset tiedot tarkastellulta ajanjaksolta. Aineiston palkkasummatiedoista on poistettu merkittävimpien työsuhdeoptioiden vaikutus.

(STT)

Osallistu keskusteluun

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.